IMG_1861-normal.jpg

Tiikerikakkua ajan kuluks, kyllä viikonloput on tuskastuttavan pitkiä...

Meinaan kun penskat huutaa ja tappelee, eikä täällä kyllä muutenkaan liikaa tekemistä ole, samoja naamoja aina katella:/

 

200 g voita

2 dl sokeria

3 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniliinisokeria

2 rkl kaakaojauhetta

3 rkl vettä

 

Vatkaa voi ja sokeri sekaisin.

Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaten kananmunien välillä.

Sekoita kuivat aineet keskenään, muut paitsi vaniliinisokeri.

Lisää jauhoseos, vatkaa.

Ripottele sekaan vaniliinisokeri.

Ota taikinasta erilleen 1/3 osa ja lisää siihen kaakao, sekä vesi.

Jauhota vuoka. Laita puolet vaaleasta taikinasta vuokaan, jonka päälle kaakaotaikina.

Lopuksi kerros vaaleaa taikinaa pinnalle ja uuniin 175 astetta/ n. 40 min.

Tulee todella kuohkea kakku;D

 

  Pätkiskakku, koristeltu tomusokerilla ja kukkasilla.

150g margariinia

140g pätkistä paloiteltuna

2dl maustamatonta jogurttia

3 munaa

5dl vehnäjauhoja

3dl sokeria

2tl leivinjauhetta

3rkl kaakaota

2tl vaniljasokeria

Sulata rasva ja lisää suklaat, lisää jogurtti sekä munat hieman vatkaten, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon, sekoita hyvin. 175asteessa 45min.

 

  Mokkapalat Näitä aika usein teen kun menevät niin hyvin kaupaksi:)

5dl vehnäjauhoja

4 munaa

3dl sokeria

2dl vettä

200g margariinia

3rkl kaakaota

3tl leivinjauhetta

2tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sulata voi/margariini ja lisää sekaan, lisää vesi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita. paisto 200 asteessa n. 15min.

kuorrutus:

300g tomusokeria

50g voita

5rkl kahvia

1rkl kaakaota

2tl vaniljasokeria

Sulata voi, sekoita muut aineet keskenään ja lisää ne voin sekaan.

 Muffinsseja tomusokerikuorrutteella.

 Sitruunamuffinit päällä marenki ja suklaata.
Marenki:
3 kananmunan valkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Lisää valkuaisiin puolet sokerista ja vatkaa kovaksi vaahdoksi, lisää hiljalleen loput sokerit, mausta vaniljasokerilla ja kääntele sekaisin. Pursota muffinien päälle ja käytä uunissa 175 asteessa grillivastuksen alla pikaisesti.

suklaakuorrute:
200 g taloussuklaata
1 tl öljyä
Sulata vesihauteessa ja dippaa marenkimuffinssit suklaaseen.

 Espanjalaisia munkkitankoja

Churrot:

2 1/2 dl vettä

100 g voita

1/4 tl suolaa

2 1/2 dl vehnäjauhoja

3 kananmunaa

Paistamiseen n. 5 dl rypsiöljyä

Mittaa vesi, voi ja suola kattilaan ja kiehauta. Lisää jauhot ja vatkaa voimakkaasti muutama minuutti, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Nosta kattila liedeltä. Vatkaa munat toisessa kulhossa vaahdoksi, kaada munavaahto vähitellen lämpimän taikinan joukkoon samalla vatkaten. Siirrä taikina pursotuspussiin tai muovipussiin josta leikkaat kulman pois. Kuumenna öljy uppopaistamista varten, pursota taikinasta öljyyn sormenpaksuisia tankoja, taikinan voi leikata tarvittaessa saksilla poikki. Paista molemmin puolin reilusti ruskeiksi, nosta talouspaperin päälle valumaan ja kääntele sen jälkeen sokerissa. Halutessasi voit maustaa sokerin kanelilla.

 Lisää muffineja, täytteenä valkosuklaata ja vadelmia 

 

3 kananmunaa

1 1/2 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

100 g voita

3/4 dl vettä

100 g valkosuklaata

50g maitosuklaata

250 g vadelmia

Vatkaa munat ja sokeri sekaisin, lisää sulatettu voi, vesi sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet, kääntele lopuksi sekaan vadelmat sekä raastettu/rouhittu suklaa, ohjeesta poiketen olen yleensä lisännyt sekaan myös n. 50g tummaa suklaata. Annostele vuokiin ja paista 200 asteessa n. 15 min. Nämä ovat mielestäni parhaimpia muffineja mitä olen väsännyt;)

Päälle suklaarouhetta ja kermavaahtoa, marsipaanista noi sydämet tein, ne vaan kiepsahti nurin kun niiden olisi pitänyt antaa kovettua ensin, ennenkuin käytän koristeluun...

 Riisipiirakoita munavoilla
Riisipiirakat:
125g margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja + 1/2 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
125g pottumuusia

Puuro:
3/4 dl riisiä
5 dl maitoa
3/4 tl suolaa
Jäähtyneeseen puuroon lisätään 1 muna
Paista 225 asteessa 15min.
Ohjeesta tulee noin 15 kpl piirakoita.

 Takana vähän näkyy kattoa piparkakkumökistä, ja tuossa reki johon laitoin sisälle karkkia, en kerinny tänä vuonna koristella noita, kun jo menivät parempiin suihin:)

 

 Leivoin vehnäleipää juuritaikinasta, kesti varmaan viikon tehdä tuota, mutta melkein kannattaakin odotella niin kauan:)

 

 välissä hilloa, kermaa ja tummaa suklaata raastettuna, tein vielä toisenkin johon laitoin pelkästään kermaa ja suklaata, se oli parempaa kuin tuo jossa hilloa, suklaa maistui voimakkaammin;)
Kääretorttu:
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
2 rkl tummaa kaakaota
1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi taikinaan, kaada taikina voidellun leivinpaperin päälle pellille ja paista 225 asteessa 5-7 min. Kumoa valmis levy leivinpaperille, johon on ripoteltu sokeria, levitä kerma ja ripottele päälle suklaa, kääri rullalle ja jätä vetäytymään paperin sisään jääkaappiin. Syö ja nauti;)

 Mustikkapiirakka:
1 1/2 dl sulatettua margariinia
2 dl sokeria
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 tl vaniljasokeria
1 1/2 maitoa
300 g mustikoita
Sokeri ja rasva sekaisin, lisää munat hyvin vatkaten, kuivat aineet lisätään vuorotellen maidon kanssa, sekoita, älä vaivaa, levitä pellille voidellun paperin päälle, paista 175 asteessa 40 min.


Bagelit:
5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
12- 13 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä

keittämiseen:
2 L vettä
2 rkl suolaa
Liuota hiiva haaleaan veteen, lisää suola ja sokeri. Vatkaa sekaan osa jauhoista ja alusta loput, lisää loppuvaiheessa myös öljy. Anna taikinan kohota liinan alla.
Pyörittele taikinasta tanko, jaa se 30 osaan, pyöritä jokaisesta palasta reilu 20 senttinen tanko ja tee siitä rinkeli, yhdistä päät huolella!, nosta rinkelit leivinpaperin päälle kohoamaan.
Kun olet leiponut kaikki, voit alkaa paistaa ensmmäiseksi leivottuja, kuumenna vesi kiehuvaksi ja mausta suolalla, keitä muutama kerrallaan, vain muutaman sekunnin ajan, ettei kohoaminen uunissa vaikeudu. Nosta reikäkauhalla pellille leivinpaperin päälle. Paista uunissa 250 asteessa n. 20 min. Nosta jäähtymään ritilän päälle, ilman peittämistä. Voi pakastaa heti jäähtyneenä, saat niistä "tuoreita" kun käytät pakastuksen jälkeen leivänpaahtimessa.          (Voirinkelit: Tee kuten edellä, mutta lisää taikinaan 200 g voita)          (cocktailbagelit: Leivo miniatyyri bageleita ja täytä esim. sinihomejuustoseoksella tai kalatahnalla, tarjoile cocktailpalana.)

Halkaistaan ja väliin laitetaan mitä keksii, suolalohi ois varmasti ollut herkkua, mut mitä nyt jääkaapin perältä löytyy:)

Suklaakakku, kuorrute tummaa suklaata

80 g tummaa suklaata
175 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaota
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 dl kermaa

Rouhi suklaa, vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon kananmunat.
sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan, muutamassa erässä vuorotellen kerman kanssa. Lisää suklaarouhe, kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, paista 175 asteessa 40- 50 min. Anna kakun jäähtyä ennen kumoamista.
Koristelua varten sulata mikrossa tummaa suklaata ja valuta päälle.



 Toisella kertaa onnistui jo paljon paremmin, mutta kohotuksen kanssa ongelmia, mistä löydän lämpimän paikan jonne ei pojat pääse...

Ruistaikina:

9 dl vettä
25 g hiivaa
16 1/2 dl Myllärin ruisleipäainesta

Liuota hiiva lämpimään veteen, lisää myllärin ruisleipäaines ja vaivaa taikinaksi, peitä liinalla ja anna kohota ainakin tunnin verran. Kohoamisen jälkeen ota taikinasta pari ruokalusikallista taikinaa erilleen. Jaa muu taikina kolmeen osaan ja leivo leiviksi, kohota 40 min. Paista 240 asteessa n. 40 min.

(Tuossa myllärin ruisleipäaines pussissa on mukana kuivattu taikinanjuuri, siksi juuri tuota)

Sekoita aiemmin ottamaasi taikinaan:
1 L vettä (kädenlämpöistä)
ja vatkaa mukaan
1 L ruisjauhoja

Peitä liinalla ja anna seistä huoneenlämmössä vuorokauden ajan. Vatkaa seosta muutaman kerran hapaantumisen aikana.

seuraavana päivänä:
1 dl vettä
50 g hiivaa
1 rkl suolaa
n. 11 dl ruisjauhoja

Liuota hiiva haaleaan veteen ja sekoita taikinaan. Lisää suola ja alusta ruisjauhot taikinaan, anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Ota taikinasta pari lusikallista erilleen, seuraavaa leivontakertaa varten, jolloin saat kerta kerralta parempihappoista leipää. Litistä taikinapala pakastepussiin ja pakasta.
Nujerra taikinasta ilmat pois jauhotetulla alustalla, jaa kolmeen osaan, pyöritä leiviksi ja anna kohota liinan alla. Pistele haarukalla leipiin muutamia reikiä ja paista 200 asteessa uunin alatasolla noin tunnin verran. Peitä valmiit leivät liinalla ja anna jäähtyä.
 

Sunnuntaina tein muistaakseni kuusi pellillistä munkkeja, joista viimeiset syötiin maanantaina, eli siis tiistaiksi jolloin oli vappu ei jäänyt yhtään munkkialaugh

Osan dippasin tomusokerikuorrutteeseen..

Nopeasti valmistuvat:

1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl maitoa
2 rkl voita
5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta

Paistamiseen 1 L rypsiöljyä

Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi, lisää maito.
sulata voi ja lisää taikinaan, sekoita keskenään leivinjauhe ja melkein kaikki jauhot, lisää jauhoseos taikinaan. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa kiinteäksi, lisäten samalla loput jauhot.
Leivo 20 senttisiä tankoja ja yhdistä päät rinkeliksi.
Paista öljyssä ja nosta talouspaperin päälle valumaan, pyörittele sokerissa tai kuorruta.